skip to Main Content

Kişiye Özel Websitesi

Kişiye Özel web tasarım  genellikle yaptırmak isteyen kişinin yönlendirmesiyle yapılan websiteleridir.Tabii bu işi ehline bırakanlarda yok değil!!!

Ancak özel tasarım ve emek verilmeden yapılan işler birbirinin aynısı yanı kopya işler olmaktan öteye geçememektedir.

Oysa “Custom Design”, tam anlamıyla müşterinin yapacağı işe veya tarzına uygun renk seçimi, çıkarılan tasarımın akıcılığı, logosuyla uyum içinde olması, sitenin amacına uygun olarak sıfırdan yaratılan tasarım olması, sitenin verim sağlaması açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu aynen ayakkabı alırken başımıza gelen olay gibi, bir ayağımıza ayakkabılar bazen küçük veya tam gelirken diğerine bol gelir ya. Ama ayak ölçünüze göre sıfırdan size istediğiniz gibi üretilirse şayet tam size göre yapıldığından sıkıntı yaşamazsınız.

İşte kalıplaşmış siteler ile Kişiye Özel Websitesi arasındaki fark….

Bir web sitesi sadece yazılı metinden oluşabildiği gibi, son derece komplike program ve elementlerden de oluşabilir. Tüm kullanılan ögeler sayfa düzeni ve tasarımı, grafik ya da yazı sitenin kolayca sunumuna uygun olarak yapılandırılır. Sayfa elemanları örneğin; linkler, grafikler, fotoğraflar, tablolar, çerçeveler, formlar, animasyonlar, ses, Cascading Style Sheets (CSS), video, navigasyon düğmeleri, interaktif sorular, interaktif oyunlar ve benzeriden oluşabilir.

İyi  Websitesi Nasıl Olmalıdır?

Her tarayıcı da doğru görüntülenmeli. Web tarayıcıları İnternet Explorer’dan ibaret değildir. Dil tercihi doğru belirtilmelidir. Türkçe dil kodlaması yanlış yapılan bir site Türkçe harfleri doğru görüntülemez. Ç Ğ I Ö Ş Ü, harfleri okunamaz hale gelebilir.

– Sitede yer alan metinler  kolay ve gözü yormadan okunabilir olmalı.

– Web siteniz hızlı açılabilmeli. Herkesin DSL bağlantısı yok, 56 Kbps modem kullanıcısını düşünerek sitenizi tasarlanmalı. Bir yığın resim, grafik ve animasyon demek, sitenizin çok yavaş açılacak olması demektir. Ortalama bir web kullanıcısı bir site açılımını ancak 4 saniye bekliyor. Yoksa başka siteye gitmek sadece bir tıklamaya bakar.

– Websiteniz organik bir içeriğe sahip olmalı ve güvenilir görünmeli.

– Planlaması doğru ve düzgün yapılan siteler her zaman hem size hemde müşterinize müşteri kazandıracaktır.

– Sitenizin navigasyonu çok önemlidir. Hangi düğme tıklandığında nereye yönleneceğini ziyaretçiler bilmeli ki sitenizden faydalanabilsin. Ancak bunu yapamazsa bilinki bir daha sizin sitenize asla giriş yapmayacak.

– Siteniz tutarlı görünmelidir. Her sayfası başka renk açılan, sayfalar arasında sürekli değişik görünümlü fontlar, uyumdan uzak karmaşık siteler yazık ki iki tıklamadan sonra bakılamaz hale gelir. Zira amatörce hazırlanmış bir site olmanın belirtileridir bunlar.

– Hedef kitlesine yönelik hazırlanmalı.

– Asla unutulmaması gereken bir konu sitenizin anahtar kelimelerinin yazılı olmasıdır. Siteniz arama motorları tarafından bulunamıyorsa sitenizi ziyaret eden sayısı da buna oranlı düşük olacaktır.

– Web sitenizin reklamını yapmayı ihmal etmeyin. Sadece internetten değil, yazılı basında da reklam verin. Web sitenizi ne kadar çok kişiye ulaştırırsanız o kadar potansiyel müşteri de size ulaşacaktır.

– Kartvizitinizin üzerine, broşürlere, yolladığınız e-postalara, şirket arabasının üzerine, gazetelerde verdiğiniz reklamların içinde mutlaka web site adresinizi kullanın. Web sitenize ziyaretçi çekme yollarından biri de sitenizden ziyaretçilerinize reklam amaçlı promosyon ürünleri sunmanızdır. Sitenize ilgi çeken materyelleri koyun.

 

Back To Top
×Close search
Ara