skip to Main Content

Kurumsal Logo Tasarımı

Kurumsal Logo Tasarımı ve Kurumsal Kimlik çalışması, büyüyüp gelişmekte olan firma ve şirketlerin kendilerini bir tık daha ileri taşıyabilecekleri tasarımlar bütünlüğüdür.

Logo Tasarımının belli başlı standartları vardık ki bunlar dahilinde yapılan tasarımlar zaten logo niteliği kazanırlar. Logo standartları diğer “ Logo Tasarım Sırları ” yazımızda da  belirttiğimiz gibi uygulanabilirlik, özgünlük, firmayı anlatması gibi kavramları taşıması mutlaka şarttır. Diğer sıfatlar örneğin web 2.0 logo, 3D logo gibi kavramlar logo uygulamasıdır. Logo Tasarımı değil!

Kurumsal Logo Tasarımı yapılan projeye göre ve amacına uygun olarak tasarlanmaktadır.Örneklersek; Bir catering yani yemek firması için Kurumsal Logo Tasarımı yapılacak. Yapılacak tasarımda yemek servisi, kaliteli yemek, hızlı servis gibi firmanın hizmetlerini anlatabilecek nesnelerin görsellerini kullanabilirsiniz.

Logonun çoğu aramalarda çıkan sonuçlar gibi Kurumsal Logo olarak adlandırılan logoların belirtilen standartlara kavuşması için öncelikle logo değeri taşıması gerekmektedir.Logo değeri taşıyan her logo amacına hizmet edeceğinden logo tasarımı kabul edilir.

Firma ve yüksek kalite tasarım anlayışı olan müşterilerimize de tavsiyemiz, Logo çalışmalarınızı Kurumsal Logo olarak değil, Logo Tasarım standartlarına uyan  bir Logo Tasarımı tercih etmeleridir.

Profesyonel Logo Tasarımı Çalışması Aşağıda yazılı olan adımlardan oluşmaktadır :

– Logo’nun ne olduğunu ve neyi temsil ettiğini öğrenmek gerekir. Logo sadece bir imge değildir. Logo, firmanın ticari kimliğini, şekliyle, yazı karakteriyle, rengiyle ve çizgisiyle tam olarak temsil etmektedir. Bir firma için tasarlanan logo, güvenirliği, kolay tanınmasını sağlamalı ve o firmayla ilgili hayranlığı uyandırmalıdır. Bunu sağlamak, logo tasarımcılarının görevidir.

– Logo Tasarımı, hakkındaki kuralları ve prensipleri bilmek gerekir. Bir logonun nasıl olması gerektiğini öğrendikten sonra, Logo Tasarımı hakkında temel kuralları bilmek büyük önem taşır. Bir logo tanımlanabilir, kolay hatırlanır, renksiz olsa bile etkili ve ölçeklendirilebilir olmalıdır.

– Tasarlanmış başarılı ve başarısız logoları ayırdedebilmek gerekir. Başarılı olmuş logoların bu başarıyı nasıl elde ettiklerini bilmek, tasarlanacak logoların aynı yolu izleyerek başarılı olmasını da sağlayabilir.

– Logonuzun tasarım sürecini oluşturmalısınız. Bu madde, Logo Tasarımının en önemli maddesi olmaktadır.

Logo Tasarım süreci genellikle  aşağıda yazılı olan aşamalardan oluşmaktadır:

–       Tasarım özeti,

–       Araştırma ve Beyin fırtınası,

–       Taslak, örnekleme ve kavramsallaştırma,

–       İncelenmesi için müşteriye yapılan çalışmayı gönderme,

–       Eksikleri tamamlayıp, düzenlemeleri yapıp tekrar gözden geçirmek.

–       Son aşama olarak çalışmanın bitmiş halini müşteriye sunmak gelir.

Logo Tasarım, yazılımını öğrenmek ve logoyu tamamlamak gerekmektedir. Logonuzun tasarım süreci üzerinde çalışmalarınızı tamamladıktan sonra, logoyu bilgisayar ortamında oluşturmanız gerekmekte ve bunun için de bir yazılım kullanmanız gerekmektedir. Bu yazılımla oluşturduğunuz logonuzu tamamladıktan sonra, müşterinize sunarak, profesyonel bir logo oluşum aşamasını tamamlamış olursunuz.

İyi Logo Nasıl Olmalıdır?

Logo, kurumları temsil eden görsel simgelerdir. Günümüzde Logo Tasarımı’nın önemi yavaş yavaş anlaşılmakla beraber, hala fazla paralara yaptırılmak istenmemektedir. Orta ölçekli olup büyümek isteyen firmalar her ne kadar Kurumsal Kimlik ve Logo Tasarımı’nın önemini biliyoruz bizde istiyoruz deseler bile fiyatları duyduklarında hepimizin genellikle duyduğu cevap “ Yok bizim zaten logomuz var şimdi yaptırmayalım çok pahalı geldi.Bütçemizi aşıyor” vs. gibi cümleler duyarız.

  1. Tasarım süreci: Sorularla ya da görüşme, röportaj yoluyla bilgi edinme, fikir alışverişinde bulunma.
  2. Araştırma: Şirketin ihtiyacı olan çözümler üretme. Sadece o konuya odaklanma ihtiyacı.
  3. Referans: Logo tasarımları ve trendleri yakından takip ederek onları harika iş çıkaranları kendine referans olarak görme. Algıda seçicilik.
  4. Konsept ve Yaratıcılık:Yaratıcı, özgün eserler çıkarma isteği. Kendini geliştirerek yeni konseptler bulma hırs ve azmi.
  5. Yansıma: Uygulama sırasında belirli aralar vererek fikrin ve tasarımın olgunlaşma sürecinde yenilenme isteği.
  6. Sunum: işte en önemlisi. yakın çeverenize yaptığınız eserleri gösterin (ya da birkaçını) onlardan olumlu, olumsuz tepkiler alın ama yeter ki gösterin.
  7. Kutlama: Bira, çikolata, uyku ya da yeni bir tasarıma başlama isteği seçim sizin.

Kurumsal Logo Aşamaları :

  1. Bir logo, uzun ömürlü olmalı.
  2. Bir logo, orijinal olmalı.
  3. Bir logo, profesyonel gözükmeli.
  4. Bir logo, şirketi anlatmada ilk etkiye sahip olmalı.
  5. Bir logo, zamanı yansıtmalı ve bunun için tasarlandığını düşündürmeli.
  6. Bir logo, kurumsallaşmanın başlangıç noktası olmalı.

 

Back To Top
×Close search
Ara